Sprijin pentru Parintele Staret Efrem al Manastirii Vatoped de la Sfantul Munte Athos


                  Toţi cei care doriţi să vă exprimaţi în mod concret sprijinul pentru stareţul Efrem din Sfântul Munte, un mare rugător pentru noi toţi, o puteţi face accesând: http://freegerontaefraim.com/ro. Tipăriţi scrisoarea de pe site, împreună cu mai multe tabele, şi duceţi-o la preotul din parohia dumneavoastră pentru a o citi şi a strânge cât mai multe semnături în aceste zile de sărbătoare.

Prieteni şi prietene,

                   Cutremuraţi şi rămaşi fără grai, noi, ortodocşii de pretutindeni, greci sau nu, am aflat de hotărârea cu totul neîntemeiată a Curţii de Apel din Atena, privind arestul preventiv al Părintelui Stareţ Efrem.

                    Această evoluţie neaşteptată a evenimentelor ne îndeamnă să semnăm, în semn de dezaprobare a acestei hotărâri şi de susţinere a Părintelui Stareţ Efrem, scrisoarea ataşată şi să facem demersuri pentru semnarea ei de toţi cei care sunt de acord cu conţinutul ei.

                    Vă dorim un Crăciun fericit!

  Scrisoarea de condamnare a deciziei

Către
Preşedintele Republicii Elene
Primul ministru al Guvernului Elen
Procurorul General al Curţii Supreme de Justiţie

24 Decembrie 2011

Onoraţi domni,

Dezaprobăm detestabila „crimă” judecătorească care a avut loc la Atena, în 23 Decembrie 2011, împotriva Bisericii şi a persoanei Părintelui Efrem, Stareţul Mănăstirii Vatoped din Sfântul Munte.

Ura şi nedreptatea ce caracterizează această hotărâre de arest preventiv a Părintelui Stareţ sunt dovedite de următoarele aspecte:

  1. Momentul hotărârii: ajunul praznicului Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.
  2. Desfăşurările impresionante de forţe înarmate ale poliţiei, cu scopul de a bloca ieşirile din Sfântul Munte, în momentul în care avocatul Părintelui Stareţ declarase public intenţia egumenului Efrem de a se prezenta de bunăvoie la Poliţie.
  3. Pedeapsa arestului preventiv se aplică persoanelor care sunt suspectate de tentativă de repetare a delictelor de care sunt acuzate.
  4. La audierea cazului, care a precedat hotărârii, s-a folosit ca „argument” pentru aplicarea pedepsei de arest preventiv faptul că Părintele Stareţ a vizitat recent Rusia, însoţind Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, vizită in care milioane de oameni, inclusiv Preşedintele, Primul ministru şi Procurorul General al Republicii Ruse, s-au închinat la Sfântul Odor.
  5. De mai bine de 3 ani de când se cercetează acest caz, nu a ieşit la iveală nici un element incriminator.
  6. Părintele Stareţ este acuzat de a fi autor moral, în timp ce presupuşii autori direcţi au fost declaraţi nevinovaţi.
  7. În ultimii 3 ani, Părintele Stareţ a călătorit de repetate ori în afara Greciei şi dacă ar fi avut intenţia să se sustragă acţiunii judiciare, ar fi putut să o facă cu uşurinţă.
  8. Personalitatea duhovnicească a Părintelui Stareţ este respectată şi elogiată pe plan internaţional şi constituie un ambasador de seamă al Greciei în străinătate.
  9. Capii, de acum cunoscuţi, ai acestei uneltiri au fost recompensaţi cu fotolii ministeriale şi încearcă cu orice jertfă să demonstreze dreptatea faptele lor perfide.
  10. Grecia este zguduită de scandaluri de proporţii uriaşe, larg cunoscute, care rămân nepedepsite, în vreme ce vinovaţii nu numai că circulă liberi, dar deţin şi demnităţi politice.

Suntem convinşi că această hotărâre este o acţiune politică dirijată, având drept scop ponegrirea Sfântului Munte şi a Bisericii.

Vă solicităm să o revocaţi.

Cu respect,

Descărcaţi scrisoarea de aici.

Puteţi să o trimiteţi completată la:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s